Tocanita cu carne de porc, naut si chorizo

Printeaza

Tocanita cu carne de porc, naut si chorizo din: ulei de masline, piept d eporc, chorizo, ceap, morcov, seminte de fenicul, fulgi de ardei iute, usturoi, foi de dafin, zahar, pasta de rosii, otet de vin rosu, rosii tocate, naut, patrunjel.

Ingrediente:Tocanita_cu_carne_de_porc_naut_si_chorizo

  • 1 lingura ulei de masline
  • 500 g piept de porc, fara piele si oase, taiat in bucati
  • 100 g chorizo, taiat in felii subtiri
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 1 morcov mare, tocat
  • 1 lingura seminte de fenicul
  • fulgi uscati de ardei iute, dupa gust
  • 2 catei de usturoi
  • 4 foi de dafin
  • 1 fir de cimbru
  • 1 praf de zahar
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 50 ml otet de vin rosu
  • 400 g de rosii tocate, din conservea
  • 400 g de naut din conserva
  • 1 legatura mica de patrunjel, tocat

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 160°C. Incinge uleiul într-un vas ceramic cu capac şi rumeneşte carnea pe toate părţile cel puţin 10 minute.

Dacă vasul nu este suficient de mare pentru a încăpea în el toată cantitatea de carne, rumeneşte-o în tranşe.

Odată rumenită, pune carnea deoparte şi înlocuieşte-o în vas cu feliile de chorizo.

Găteşte-le 1 minut, apoi adaugă legumele, seminţele de fenicul, fulgii de ardei iute, usturoiul, frunzele de dafin şi cimbrul.

Căleşte-le circa 5 minute, până când legumele încep să se înmoaie şi să-şi schimbe culoarea.

Presară peste ele zahărul, amestecă-le cu pasta de roşii, apoi adaugă oţetul şi lasă totul să clocotească câteva secunde.

Adaugă roşiile şi o conservă de apă. Incorporează în sos bucăţile de carne şi zeama lăsată de ele pe farfurie, asezonează mâncarea şi dă-o în clocot.

Acoperă vasul cu un capac şi dă-l la cuptor 1 oră şi 45 de minute.

Verifică-l din când în când – dacă sosul devine prea gros, adaugă puţină apă.

Scoate vasul, adaugă năutul şi dă din nou tocana la cuptor 15 minute.

Scoate-o, las-o să se răcească uşor, astfel încât să nu fie prea fierbinte, apoi încorporează pătrunjelul.

Tocanita cu carne de porc, naut si chorizo

Tocanita_cu_carne_de_porc_naut_si_chorizo

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.