Tocanita cu carne de porc, naut si chorizo
PrinteazaTocanita cu carne de porc, naut si chorizo din: ulei de masline, piept d eporc, chorizo, ceap, morcov, seminte de fenicul, fulgi de ardei iute, usturoi, foi de dafin, zahar, pasta de rosii, otet de vin rosu, rosii tocate, naut, patrunjel.
- 1 lingura ulei de masline
- 500 g piept de porc, fara piele si oase, taiat in bucati
- 100 g chorizo, taiat in felii subtiri
- 1 ceapa mare, tocata
- 1 morcov mare, tocat
- 1 lingura seminte de fenicul
- fulgi uscati de ardei iute, dupa gust
- 2 catei de usturoi
- 4 foi de dafin
- 1 fir de cimbru
- 1 praf de zahar
- 1 lingura pasta de rosii
- 50 ml otet de vin rosu
- 400 g de rosii tocate, din conservea
- 400 g de naut din conserva
- 1 legatura mica de patrunjel, tocat
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 160°C. Incinge uleiul într-un vas ceramic cu capac şi rumeneşte carnea pe toate părţile cel puţin 10 minute.
Dacă vasul nu este suficient de mare pentru a încăpea în el toată cantitatea de carne, rumeneşte-o în tranşe.
Odată rumenită, pune carnea deoparte şi înlocuieşte-o în vas cu feliile de chorizo.
Găteşte-le 1 minut, apoi adaugă legumele, seminţele de fenicul, fulgii de ardei iute, usturoiul, frunzele de dafin şi cimbrul.
Căleşte-le circa 5 minute, până când legumele încep să se înmoaie şi să-şi schimbe culoarea.
Presară peste ele zahărul, amestecă-le cu pasta de roşii, apoi adaugă oţetul şi lasă totul să clocotească câteva secunde.
Adaugă roşiile şi o conservă de apă. Incorporează în sos bucăţile de carne şi zeama lăsată de ele pe farfurie, asezonează mâncarea şi dă-o în clocot.
Acoperă vasul cu un capac şi dă-l la cuptor 1 oră şi 45 de minute.
Verifică-l din când în când – dacă sosul devine prea gros, adaugă puţină apă.
Scoate vasul, adaugă năutul şi dă din nou tocana la cuptor 15 minute.
Scoate-o, las-o să se răcească uşor, astfel încât să nu fie prea fierbinte, apoi încorporează pătrunjelul.
Tocanita cu carne de porc, naut si chorizo
Pofta buna!