Tocanita cu carne de vita si legume

Printeaza

Tocanita cu carne de vita si legume din: ulei, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, ghimbir, cartof, morcovi, piure de rosii, supa de legume, orez basmati, coriandru.

Ingrediente:

  • 1 lingura de ulei
  • 500 g carne tocata de vita, fara grasime
  • 1 ceapa mare, tocata fin
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 lingura de ghimbir tocat fin
  • 2 lingura pudra de curry iute
  • 1 cartof mare, taiat in bucati cu grosimea de 3 cm
  • 2 morcovi, taiati in bucati cu grosimea de 3 cm
  • 1 lingura cu piure de rosii
  • 500 ml supa de legume (optional)
  • orez basmati, coriandru proaspat, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge 1 linguriţă de ulei într-o cratiţă încăpătoare, la foc mare. Adaugă carnea tocată, mărunţind-o cu ajutorul unei linguri de lemn pe măsură ce se închide la culoare. Scoate-o din cratiţă, aruncând grăsimea lăsată, şi pune-o deoparte.

Adaugă pudra de curry, cartofii şi morcovii şi lasă totul pe foc câteva minute. Adaugă, amestecând, piureul de roşii, 500ml de apă sau supă de legume şi carnea de vită.

Lasă mâncarea la foc mediu 20 de minute sau până când cartofii s-au fiert. Serveşte-o cu orez basmati si coriandru proaspăt.

Tocanita cu carne de vita si legume

Tocanita_cu_carne_de_vita_si_legume

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Mai aveai putin si umpleai farfurie de orez, pune si tu tocanita mai multa in farfuria aia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.