Tocanita cu carne de vita
PrinteazaO reteta delicioasa de tocanita cu carne de vita, ceapa, ardei gras, morcov, pasta de tomate, ulei, patrunjel, piper, sare, busuioc uscat.
- 1 kg pulpă de vită
- 3 cepe
- 2 ardei graşi
- 1 morcov
- 1 cutie pulpă de roşii din conservă
- 2 linguri pastă de tomate
- 3 linguri ulei
- 1 legătură pătrunjel
- piper
- sare
- 1 linguriţă busuioc uscat
Mod de preparare:
Carnea se spală, se taie bucăţi, se prăjeşte în ulei, se scoate şi se lasă la cald. Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în grăsimea în care s-a prăjit carnea. Se adaugă ardeii tăiaţi julien, morcovul dat pe răzătoarea mare şi se lasă câteva minute.
Se pune carnea, se acoperă cu apă şi se fierbe la foc mic până se înmoaie. Se adaugă roşiile şi pasta de tomate şi se mai fierbe 10-15 minute.
Cu câteva minute înainte să se oprească focul, se condimentează cu busuioc şi piper. Dacă mai este nevoie se pune sare. Se opreşte focul şi se presară pătrunjelul tocat mărunt.
Tocanita cu carne de vita
Pofta buna!