Tocăniţă de ceapă cu rasol de vitel

Printeaza

O reteta delicioasa de tocanita de ceapa cu rasol de vitel din: ceapa, ulei, rasol de vitel, supa de vita, pasta de tomate, boia de ardei dulce, condimente de legume, chimen, miere, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Tocăniţă de ceapă cu rasol de vitel

  • 600 g ceapa
  • 500 ml ulei
  • 400 g rasol de vitel fiert
  • 250 ml supa de vita
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1-2 lingur condimente de legume
  • 1 lingurita rasa chimen macinat
  • 1 lingurita miere
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi, spălati şi tăiaţi ceapa julien. Puneţi-o într-o cratiţă, în uleiul încins şi căliţi-o înăbuşit, la foc mic 20 de minute. Adăugaţi, apoi pasta de tomate şi boiaua de ardei. Amestecaţi bine şi după 2-3 minute puneţi supa, carnea tăiată în feliuţe, mierea, chimenul, condimentele de legume şi potriviţi de sare şi piper.

Acoperiţi cratiţa cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc mic înca 15-20 minute. La final puneţi pătrunjelul tocat mărunt şi mai lasaţi să dea în 2-3 clo­cote. Serviţi tocăniţa de ceapă caldă, eventual cu mămăligută.

Tocăniţă de ceapă cu rasol de vitel

Tocăniţă de ceapă cu rasol de vitel

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Buna rau tocanita asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.