Tocanita cu sos de ceapa din: vinete, naut, ulei de masline, ceapa, usturoi, chimen, scortisoara, coriandru, rosii, sare, piper. Ingrediente: 3 vinete, taiate cuburi 200 g naut, inmuiat peste noapte in apa rece 4 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi, tocat 2 cepe, tocate 1/2 lingurita pudra de chimen 1/2 lingurita pudra […]
Tocanita de ceapa
PrinteazaTocanita de ceapa din: ceapa, rosii, morcov, usturoi, marar, ulei, otet, boia, zahar, sare, piper.
Ceapa conține compuși antioxidanți precum quercetina, sulfura de dialil și antocianine, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism, reducând stresul oxidativ și riscul de boli cronice.
Conținutul ridicat de vitamina C și compuși sulfurici din ceapă poate sprijini sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva infecțiilor.
Consumul regulat de ceapă poate contribui la scăderea tensiunii arteriale, reducerii nivelului de colesterol și prevenirea formării cheagurilor de sânge, reducând astfel riscul de boli de inimă.
Tocanita de ceapa
- 6 cepe
- 4 roşii
- 1 morcov
- 3 căţei de usturoi
- 1 legătură mărar
- 1 pahar de ulei
- oţet
- boia
- zahăr
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă, se taie solzişori, se căleşte împreună cu morcovul ras şi cu boiaua.
Când s-au înmuiat, se adaugă roşiile tăiate mărunt, usturoiul, oţetul, zahărul, sarea piperul şi se lasă la fiert 10 minute.
La sfârşit se adaugă mărarul tocat mărunt.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tocanita de ceapa cu mamaliguta
Tocanita de ceapa cu mamaliguta din: ceapa, usturoi, bulion, faina, pasta de ardei, boia, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cepe 2 căţei usturoi 100 ml bulion 2 linguri faină 1 lingură pastă de ardei sare piper boia dulce frunze de pătrunjel verde ulei Mod de preparare: Ceapa se mărunţeşte şi se adaugă peste uleiul […]
Tocanita aromata de ceapa
Tocanita aromata de ceapa din: ceapa, ulei, boia, sare, faina, piper, bulion, oua. Ingrediente: 6 cepe mijlocii 5 linguri ulei boia dulce sare piper 1 linguriţă făină 3 linguri bulion de roşii 2 ouă Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o tai solzişori nu prea subţiri. Le înăbuşi în uleiul fierbinte, turnând periodic câte puţină […]
Pofta buna!