Tocanita de ciuperci cu cartofi si bacon

Printeaza

Tocanita de ciuperci cu cartofi si bacon din: bacon, ceapa, usturoi, vin alb, supa de pui, morcovi, cartofi, mix de condimente, cimbru, piper, sare, unt, ciuperci, porumb, cheddar, lapte, amidon de porumb.

retete

Ingrediente:

  • 3 felii bacon, tocat
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 ceapa rosie tocata
  • 4 catei usturoi, tocat
  • 120 ml vin alb
  • 1 l supa de pui
  • 3-4 morcovi, curatati si taiati
  • 500gr cartofi, curatati si taiati
  • 1 lingura mix de condimente, dupa gust
  • 5 crengute cimbru, tocat
  • 2 lingurite piper
  • sare, dupa gust
  • 1 lingura unt
  • 600 gr ciuperci
  • 300 gr porumb din conserva sau congelat
  • 120 gr cheddar, ras
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura amidon de porumb

 

Mod de preparare:

Prajiti bacon la foc potrivit si pastrati deoparte.

In uleiul de la bacon sotati ceapa 3-4 minute, adaugati apoi usturoi si gatiti 1-2 minute.

Incorporati vin si aduceti la fierbere. Adaugati supa, morcovii, cartofii, condimente, cimbru sare si piper.

Gatiti 10-15 minute. Intre timp sotati ciupercile in unt.

Adaugati apoi ciupercile, porumb, cheddar, bacon si lapte in cratita.

Dizolvati amionul in putin lichid luat din cratita si incorporati.

Mai gatiti aproximativ 10 minute.

Serviti tocanita calda cu salata si paine de casa.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Tocanita de ciuperci cu marar si mamaliguta

Tocanita de ciuperci cu marar si mamaliguta

Tocanita de ciuperci cu marar si mamaliguta din: ciuperci, ceapa, rosii, ulei, sare, condimente, faina, lamaie, marar. Ingrediente: 500 g ciuperci 2-3 cepe 2 rosii 1 ceasca cu ulei sare condimente 1 lingurita cu faina 1/2 lamaie marar tocat   Mod de preparare: Curatati ciupercile, le spalati in multe ape, le taiati felii subtiri si le […]

 

 

Tocanita de ciuperci cu bulion

Tocanita de ciuperci cu bulion

Tocanita de ciuperci cu bulion din: ciuperci, ceapa, rosii, bulion, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg ciuperci 2 cepe 3 roşii o lingură bulion 2 căţei usturoi 2 linguri ulei câteva fire pătrunjel sare si piper   Mod de preparare: Se căleşte ceapa tocată mărunt. Se presară cu sare şi, când a devenit translucidă, […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.