Tocăniţă de ciuperci cu găluşte în sos de vin
PrinteazaTocăniţă de ciuperci cu găluşte în sos de vin din: galuste de paine, sare, amestec de ciuperci, ceapa, usturoi, unt, vin, supa, smantana, crema de branza, patrunjel si piper.
- 12 galuste de paine (pachet)
- sare
- 800 g amestec de ciuperci(champignon, bureti, manatarci)
- 1 ceapa mica
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri unt
- 150 ml vin alb sec
- 150 ml supa
- 250 ml smantana
- 150 g crema de branza
- 1 lingura patrunjel tocat
- piper
Mod de preparare:
Se fierb găluştele conform instrucţiunilor de pe pachet. Se pregătesc ciupercile şi, în funcţie de mărimea lor, se lasă întregi sau se taie. Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se toacă mărunt.
Se prăjesc ciupercile în unt încins şi se scot din tigaie. Apoi se călesc şi ceapa cu usturoiul şi se sting cu vin.
Se lasă totul la foc mai mare, se adaugă supa, smântână şi crema de brânză, se continuă fierberea şi se adaugă din nou ciupercile.
Acest amestec se fierbe alte 5 minute, se adaugă pătrunjelul şi se condimentează cu sare şi piper.
Se scurg găluştele şi se servesc alături de tocăniţă. Se ornează eventual cu pătrunjel.
Tocăniţă de ciuperci cu găluşte în sos de vin
Pofta buna!