Tocanita de ciuperci – Reteta savuroasa si simplu de preparat

Printeaza

Tocanita de ciuperci – Reteta savuroasa si simplu de preparat. Aceasta reteta este ideala atat pentru vegetarieni, cat si pentru cei care doresc sa reduca consumul de carne.

Ciupercile sunt bogate in proteine si fibre, iar combinatia cu ceapa si usturoi ofera un gust profund si aromat.

Ingrediente

  • 500 g ciuperci (champignon, pleurotus sau mix de ciuperci)
  • 2 cepe medii, tocate fin
  • 4 catei de usturoi, tocati
  • 3 linguri ulei de masline
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 1 lingura faina (optional, pentru ingrosarea sosului)
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 200 ml supa de legume (sau apa)
  • Sare si piper dupa gust
  • Patrunjel proaspat tocat, pentru decor

Mod de preparare:

Pregatirea ciupercilor:

Spala bine ciupercile si taie-le felii sau bucati potrivite, in functie de preferinte. Daca folosesti mai multe tipuri de ciuperci, asigura-te ca le tai uniform pentru o gatire uniforma.

Calirea cepei si a usturoiului:

Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul de masline la foc mediu. Adauga ceapa tocata si caleste-o pana devine translucida si usor aurie.

Adauga usturoiul tocat si caleste inca 1-2 minute, pana cand incepe sa isi elibereze aroma.

Adaugarea ciupercilor:

Adauga ciupercile in tigaie si amesteca bine. Lasa-le sa se gateasca la foc mediu, pana cand se inmoaie si isi reduc volumul, eliberand lichidul propriu.

Gatirea tocanitei:

Presara faina peste ciuperci (daca folosesti) si amesteca bine pentru a se incorpora. Adauga boiaua, cimbrul, sarea si piperul, apoi toarna supa de legume sau apa. Lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 10-15 minute, pana cand sosul se ingroasa usor.

Adauga smantana pentru gatit si mai lasa tocanita sa fiarba inca 5 minute, amestecand constant.

Servirea:

Tocanita de ciuperci poate fi servita calda, decorata cu patrunjel proaspat tocat, alaturi de mamaliga, piure de cartofi sau paine proaspata.

Valori nutritionale (per portie)

  • Calorii: 220 kcal
  • Proteine: 6 g
  • Grasimi: 16 g
  • Carbohidrati: 12 g
  • Fibre: 3 g

Tocanita de ciuperci – Reteta savuroasa si simplu de preparat

  • Timp de pregatire: 10 minute
  • Timp de gatire: 25 minute
  • Timp total: 35 minute

Aceasta reteta de tocanita de ciuperci este usor de preparat si foarte gustoasa, fiind perfecta pentru o masa rapida si sanatoasa.

Fie ca o servesti simpla sau ca garnitura, tocanita de ciuperci va fi cu siguranta apreciata de intreaga familie.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.