Tocăniţă cu ciuperci şi vită
PrinteazaO reteta de tocanita cu ciuperci si vita din: rasol de vita, ciuperci, ardei capia, ceapa, usturoi, ulei de masline, unt, piper, condimente, pasta de rosii, pasta de ardei, patrunjel si vin rosu.
- 600 g rasol de vita
- un kg ciuperci
- 4 ardei capia
- 2 legaturi ceapa
- o capatana de usturoi
- 20 ml ulei de masline
- 30 g unt
- piper negru macinat
- 1-2 linguri condimente
- 2-3 linguri pasta de rosii
- o lingura pasta de ardei
- 2 legaturi patrunjel
- 100 ml vin rosu
Mod de preparare:
Se toarna uleiul si se incalzeste, se adauga untul si se dau deoparte. Se adauga feliile de rasol si se stropesc cu vinul roşu, astfel încât să le acopere. Se condimentează cu piper, condimente şi pastă de ardei. Se amestecă bine si se lasă 1-2 ore, la rece.
Ceapa si usturoiul se spală şi se taie mă¬runt, după care se călesc în puţin ulei. Se adaugă ardeii. Se spală ciupercile, se feliază si se călesc împreună cu ceapa. Se stropesc cu putină apă.
Se înăbuşă carnea. După ce a fiert, se scoate şi se pune în tigaia cu ciupercile. Se adaugă pasta de roşii si se lasă câteva minu¬te în cuptor, să se rumenească. Se ornează cu pătrunjel verde.
Tocăniţă cu ciuperci şi vită
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tocanita de vita cu ciuperci
- tocanita de vitel cu ciuperci