Tocăniţă de ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de tocanita de ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, vin alb, marar, sare, piper si ulei.
- 1 kg ciuperci
- 2 cepe
- 3 catei de usturoi
- 1/2 cescuta cu vin alb
- 1 legatura de marar
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Spală bine ciupercile pentru a îndepărta orice urmă de nisip. Lasă-le să se zvânte şi curăţă-le. Separat, taie ceapa julien şi căleşte-o în două linguri cu ulei încins.
Adaugă ciupercile tăiate în bucăţi măricele şi un praf de sare. Lasă pe foc până când se pătrund ciupercile şi scade zeama pe care o lasă.
La final, adaugă usturoiul zdrobit, potriveşte gustul de sare şi piper şi stropeşte cu vin. Lasă să dea în câteva clocote şi, după ce iei de pe foc, aroma- tizează cu mărarul tocat fin.
Tocăniţă de ciuperci
Pofta buna!