Tocăniţă de conopidă cu găluşte
PrinteazaTocăniţă de conopidă cu găluşte din: conopida, ceapa, ardei gras, rosie, ulei, boia, sare, chimen, smantana, oua, patrunjel.
- 800 g conopida
- 1 ceapa mare
- 1 ardei gras
- 1 rosie
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita boia
- sare
- chimen
- smantana
- pentru galuste:
- 2 oua
- faina cat cuprinde
- 1 frunza de patrunjel tocata
- sare
Mod de preparare:
Toci ceapa şi o pui la călit, apoi adaugi cubuleţele de ardei, conopida desfăcută bucheţele şi cubuleţele de roşie. Dacă este nevoie, completezi cu puţină apă. Când conopida este fiartă, potriveşti gustul cu sare, chimen, boia şi piper şi torni smântână după gust.
Pregăteşti găluştele: Baţi ouăle cu puţină sare şi frunza de pătrunjel tocată fin, la care adaugi făină cât cuprinde, lei din compoziţie cu linguriţa şi pui la fiert găluştele în apă sărată. Le scoţi cu o spumieră şi le serveşti alături de tocăniţă.
Pofta buna!