Tocanita de conopida cu rosii
PrinteazaTocanita de conopida cu rosii din: conopida, rosii, ceapa, ulei, ardei, busuioc.
- 1 kg conopidă
- 2 roşii mari
- 2 cepe
- 2 linguri ulei
- 2 linguri pastă de tomate
- 2 ardei graşi
- 1/2 linguriţă busuioc
- coriandru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli conopida, o desfaci bucheţele şi o opăreşti intr-o oală cu apă şi sare, cât să o acopere, 5 minute.
Păstrezi 2 căni mari de zeamă şi laşi conopida la răcit, într-o sită.
Căleşti ceapa tocată, în uleiul încins, 1-2 minute. Adaugi ardeii feliaţi mărunt şi îi laşi pe foc până se înmoaie.
Torni o cană din zeama păstrată, pui bucheţelele de conopidă în tigaie, roşiile tăiate cubuleţe şi mai laşi să fiarbă 10 minute.
Amesteci cu pasta de tomate, busuiocul uscat, zeama rămasă, sare şi piper, după gust.
Acoperi cu un capac şi mai ţii în jur de 20 de minute.
Serveşti cu frunze de coriandru.
Pofta buna!