Tocanita de conopida cu rosii

Printeaza

Tocanita de conopida cu rosii din: conopida, rosii, ceapa, ulei, ardei, busuioc.

 

Ingrediente:Tocanita de conopida cu rosii

  • 1 kg conopidă
  • 2 roşii mari
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 2 ardei graşi
  • 1/2 linguriţă busuioc
  • coriandru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli conopida, o desfaci bucheţele şi o opăreşti intr-o oală cu apă şi sare, cât să o acopere, 5 minute.

Păstrezi 2 căni mari de zeamă şi laşi conopida la răcit, într-o sită.

Căleşti ceapa tocată, în uleiul încins, 1-2 minute. Adaugi ardeii feliaţi mărunt şi îi laşi pe foc până se înmoaie.

Torni o cană din zeama păstrată, pui bucheţelele de conopidă în tigaie, roşiile tăiate cubuleţe şi mai laşi să fiarbă 10 minute.

Amesteci cu pasta de tomate, busuiocul uscat, zeama rămasă, sare şi piper, după gust.

Acoperi cu un capac şi mai ţii în jur de 20 de minute.

Serveşti cu frunze de coriandru.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.