Tocanita cu costite de miel
PrinteazaO reteta de tocanita cu costite de miel din: costite de miel, cartofi, morcovi, mazare, ardei gras, ciuperci, ceapa, bulion, rosii, usturoi, sare , piper si ulei.
- 1 kg costite de miel
- 500 g cartofi noi
- 3-4 morcovii
- 2 pumni de mazare
- 1 ardei gras rosu
- 7-8 ciuperci
- 1 ceapa
- 3 linguri cu bulion
- 2 rosii coapte sau rosii cherry
- 4-5 catei de usturoi
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Pune într-un wok la prăjit coastele de miel. Lasă-le până se rumenesc, apoi scoate-le pe hârtie absorbantă.Pune ceapa şi usturoiul tocate mărunt la călit, iar când s-au rumenit, adaugă bulionul. Lasă un minut, apoi adaugă o cană cu apă călduţă. Lasă un clocot, după care toarnă legumele, 2-3 costiţe şi mazărea.
Taie morcovii mai măricei, cartofii cuburi, ciupercile jumătăţi, ardeiul pătră¬ţele. Pune-le la călit în sosul de la costiţe. Lasă- le să se rumenească, apoi scoate-le şi pe ele. Opăreşte mazărea. Amesteci uşor şi laşi pe foc câteva minute. Transferi apoi torul în tava de cuptor, iar deasupra, aranjezi frumos restul costiţelor.
Presară pătrunjel verde şi pune roşiile. Lasă la foc moderat 40 de minute.
Tocanita cu costite de miel
Pofta buna!