Tocanita cu carne de gaina

Printeaza

Tocanita cu carne de gaina din: carne de gaina, ciuperci, ulei, orez, faina, smantana, lamaie, ceapa, sare, piper.

Ingrediente:Tocanita cu carne de gaina

  • 1,2 kg carne de găină
  • 300 g ciuperci
  • 200 g unt
  • 250 g orez
  • 1 linguriţă cu făină
  • sare
  • piper
  • 2 linguri cu smântână
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 lămâie
  • 1 ceapă mare

Mod de preparare:

Curăţaţi, treceţi carnea prin flacără apoi spălaţi-o foarte bine. Tăiaţi-o în 12 bucăţi egale, dezosaţi-o, după care o sotaţi fără să se ardă şi o puneţi la fiert 25 de minute, cu sare, 1 ceapă şi 2 1/2 l apă.

Separat, faceţi un sos cu rântaş blond din 70 g unt şi faină. Stingeţi-l cu supă de pui. Lăsaţi-l să mai fiarbă 5 minute, dregeţi-l cu gălbenuşurile combinate cu smântână şi zeamă de lămâie.

Adăugaţi aici bucăţile de carne de găină. Separat, pregătiţi pilaf cu ciupercile tăiate în felii, sotate cu ceapă, 2 pahare cu supă fierbinte şi orez, totul fiert la foc domol, sub capac, 20 de minute.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.