Tocanita cu carne de gaina
PrinteazaTocanita cu carne de gaina din: carne de gaina, ciuperci, ulei, orez, faina, smantana, lamaie, ceapa, sare, piper.
- 1,2 kg carne de găină
- 300 g ciuperci
- 200 g unt
- 250 g orez
- 1 linguriţă cu făină
- sare
- piper
- 2 linguri cu smântână
- 2 gălbenuşuri
- 1 lămâie
- 1 ceapă mare
Mod de preparare:
Curăţaţi, treceţi carnea prin flacără apoi spălaţi-o foarte bine. Tăiaţi-o în 12 bucăţi egale, dezosaţi-o, după care o sotaţi fără să se ardă şi o puneţi la fiert 25 de minute, cu sare, 1 ceapă şi 2 1/2 l apă.
Separat, faceţi un sos cu rântaş blond din 70 g unt şi faină. Stingeţi-l cu supă de pui. Lăsaţi-l să mai fiarbă 5 minute, dregeţi-l cu gălbenuşurile combinate cu smântână şi zeamă de lămâie.
Adăugaţi aici bucăţile de carne de găină. Separat, pregătiţi pilaf cu ciupercile tăiate în felii, sotate cu ceapă, 2 pahare cu supă fierbinte şi orez, totul fiert la foc domol, sub capac, 20 de minute.
Pofta buna!