Tocanita cu carne de ied si bacon afumat
PrinteazaTocanita cu carne de ied si bacon afumat din: bacon afumat, carne de ied, ceapa, morcovi, foi de dafin, supa de carne, mazare, sare, piper, cimbru.
- 250 g bacon afumat
- 900 g carne de ied
- 5 cepe
- 5 morcovi
- 3 foi de dafin
- 850 ml supa de carne
- 200 g mazare congelata
- sare
- piper
- 1 legatura cimbru proaspat
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 160 °C. Se topeşte baconul şi se prăjeşte cca 4 min. Se adaugă carnea tăiată cuburi şi se prăjeşte cca 5 min. până se rumeneşte. Se aşază carnea pe o farfurie şi se adaugă vasul de prăjit ceapa tocată şi morcovul tăiat cuburi.
Se prăjesc împreună cca 5 min., apoi se adaugă foaia de dafin, cimbrul tocat şi carnea. Se stinge cu supă şi se dă în clocot. Se sărează, se piperează şi se acoperă vasul. Se dă la cuptor cca 90 min. In sos se adaugă mazărea şi se mai fierbe puţin.
Se serveşte cu garnitură de cartofi natur sau de la cuptor.
Tocanita cu carne de ied si bacon afumat
Pofta buna!