Tocanita cu carne
PrinteazaTocanita cu carne din: carne, untura sau ulei, ceapa, bulion, faina, piper, sare, ardei.
- 1 kg carne (amestec 2/3 porc, 1/3 vită)
- 2 linguri untură sau ulei
- 4-6 cepe
- 1 lingură bulion (sau 3-4 roşii)
- 1/2 lingură făină
- piper
- sare
- opţional: 2-3 ardei graşi
Mod de preparare:
Bucăţile de carne, porc şi vită (neapărat din animal tânăr) se spală, se curăţă de pielite şi se taie în bucăţele mai mici (îmbucături). Acestea se pun apoi la prăjit în ulei (untură) şi se adaugă imediat ceapa tăiată mărunt.
Când ceapa s-a îngălbenit, se adaugă putină apă şi se lasă la fiert până se moaie şi carnea. Dacă este nevoie, se adaugă din timp în timp câte putină apă caldă.
Când carnea este aproape făcută, se adaugă bulionul subtiat cu apă (sau roşiile tocate), piper, făina şi sare (după gust). Se lasă tocana la cuptor până scade.
Traditional, tocana se serveşte cu mămăligă caldă.
Pofta buna!