Tocanita cu cartofi si sfecla rosie
PrinteazaTocanita cu cartofi si sfecla rosie din: varza alba, cartofi, supa de legume, ulei, radacina de sfecla rosie, usturoi, morcov, radacina de patrunjel, susan, ienibahar, foi de dafin, sare, piper.
- 500 g varza alba
- 750 g cartofi
- 750 ml supa de legume
- 50 ml ulei
- 4 radacini de sfecla rosie
- 2 catei de usturoi
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 1 lingura susan
- 3 boabe de ienibahar
- 2 foi de dafin
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Tai sferturi varza, o cureţi, o speli şi o tai fideluţă. Speli şi cureţi legumele rămase. Tai cartofii şi sfecla în cuburi mari, morcovul şi pătrunjelul în cubuleţe, iar usturoiul în felioare subţiri.
Incingi uleiul, prăjeşti puţin usturoiul, după care adaugi legumele în următoarea ordine: morcovul, pătrunjelul, varza albă, sfecla şi cartofii. Le căleşti timp de 10 minute, amestecând continuu.
Stingi cu supa, presari foile de dafin rupte, susanul, ienibaharul, sare si piper dup gust, acoperi oala cu un capac si lasi sa se inabuse la foc mic, 40 de minute.
Tocanita cu cartofi si sfecla rosie
Pofta buna!