Tocanita cu ceapa si aripioare
PrinteazaTocanita cu ceapa si aripioare din: aripioare, ceapa, apa, pasta de bulion, faina, marar, sare, gogonele, pepenasi, conopida.
- 6-7 aripioare
- 6-7 cepe uscate
- 1 cană apă
- 2-3 linguri pastă de bulion
- 2 linguri făină
- 1 legătură mărar verde
- sare
- gogonele
- pepenaşi
- conopidă
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă, în care nu se lipeşte mâncarea, căleşti mai întâi aripioarele. între timp, tai ceapa fideluţă. După ce aripioarele s-au călit puţin, adaugi ceapa şi laşi să se mai călească puţin.
Adaugi 2-3 linguri de pastă de bulion mai dulce. Potriveşti gustul de sare.
La sfârşit amesteci 2 linguri de făină cu apă şi adaugi compoziţia în cratiţă. Asezonezi mâncarea cu mărar verde tocat mărunt.
Serveşti tocăniţa caldă, alături de o salată din gogonele verzi, pepenaşi şi conopidă murate.
Pofta buna!