Tocanita cu cosita afumata si cir
PrinteazaTocanita cu carne afumata si cir din: carne macra afumata, untura de porc, sare, piper si cir de mamaliga.
- 500 g costita afumata sau carne macra afumata
- 5 linguri untura de porc
- sare
- piper
- cir de mamaliga (terci)
Mod de preparare:
Tai carnea în bucăţi potrivite şi le pui la prăjit într-o cratiţă cu untură şi o cană cu apă. Le întorci pe toate părţile şi le laşi să se înăbuşe până se evaporă toată apa.
Sărezi şi condimentezi după gust. Cât timp se face carnea, pregăteşti şi mămăliga.
Când apa şi mălaiul fierb, înainte de a amesteca mămăliga, scoţi din ceaunul în care fierbi mămăliga nişte zeamă groasă din apă cu mălai.
Acesta este cirul pe care îl adaugi peste carne, după ce s-a evaporat apa. Laşi să dea în câteva clocote, astfel încât să fiarbă şi cirul.
Serveşti mâncarea la masă, cu mămăligă şi castraveţi muraţi sau moare (zeamă de varză murată).
Tocanita cu carne afumata si cir
Pofta buna!