Tocanita cu costita de vitel
PrinteazaTocanita cu costita de vitel din: costita, slanina, untura, ceapa, smantana, faina, boia, rosii, ardei, sare, piper.
- 250 g costiţă de porc
- 250 g antricot
- 250 g costiţă de viţel
- 150 g slănină afumată
- 2 linguri de untură
- 2 cepe roşii
- 1 lingură de făină
- 100 ml smântână
- 1 linguriţă boia
- 100 g roşii
- 100 g ardei
- 200 ml supă de oase
- sare
- piper
Mod de preparare:
Slănina se taie cuburi şi se topeşte în untura încinsă. Se adaugă ceapa tocată mărunt şi se căleşte până devine aurie. Se presară boia, se toarnă 100 ml de apă, apoi se lasă pe foc până scade apa.
Cele trei sortimente de costiţă se taie bucăţi mai mici şi se pun în cratiţă. Se lasă să fiarbă înăbuşit, până sunt gata pe jumătate.
Se adaugă supa de oase, roşiile tăiate sferturi, ardeii tăiaţi cuburi, se condimentează cu sare şi piper, apoi se fierbe mâncarea la foc slab. La sfârşit se drege cu un sos preparat din făină şi smântână.
Preparatul se pune pe un platou încălzit în prealabil şi se serveşte cu găluşte de făină, fierte în apă cu sare.
Pofta buna!