Tocanita cu costita de vitel

Printeaza

Tocanita cu costita de vitel din: costita, slanina, untura, ceapa, smantana, faina, boia, rosii, ardei, sare, piper.

Ingrediente:Tocanita cu costita de vitel

  • 250 g costiţă de porc
  • 250 g antricot
  • 250 g costiţă de viţel
  • 150 g slănină afumată
  • 2 linguri de untură
  • 2 cepe roşii
  • 1 lingură de făină
  • 100 ml smântână
  • 1 linguriţă boia
  • 100 g roşii
  • 100 g ar­dei
  • 200 ml supă de oase
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Slănina se taie cuburi şi se topeşte în untura încinsă. Se adaugă ceapa tocată mărunt şi se căleşte până devine aurie. Se presară boia, se toarnă 100 ml de apă, apoi se lasă pe foc până scade apa.

Cele trei sortimente de costiţă se taie bucăţi mai mici şi se pun în cratiţă. Se lasă să fiar­bă înăbuşit, până sunt gata pe jumătate.

Se adaugă supa de oase, roşiile tăiate sferturi, ardeii tăiaţi cuburi, se con­dimentează cu sare şi piper, apoi se fierbe mâncarea la foc slab. La sfârşit se drege cu un sos preparat din făină şi smântână.

Preparatul se pune pe un platou încălzit în prealabil şi se serveşte cu găluşte de făină, fierte în apă cu sare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.