Tocanita cu fasole fava
PrinteazaTocanita cu fasole fava din: dovlecei, ardei, rosii, fasole, unt, ulei, ceapa, usturoi, ciuperci, sare, piper, busuioc, parmezan, cascaval.
- doi dovlecei
- 4 ardei capia
- 4 roşii
- două conserve cu fasole fava
- 50 g unt
- două linguri de ulei de măsline
- o ceapă
- o legătură de usturoi
- 300 g ciuperci
- sare
- piper
- busuioc
- parmezan
- caşcaval
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ciupercile se curăţă de pieliţă şi se taie în felii subţiri. Roşiile se curăţă de pieliţă, se toacă mărunt şi se pun într-un castron. Ardeii capia se curăţă de seminţe, se taie bastonaşe şi se pun pe o farfurie.
Se încinge untul şi uleiul de măsline într-o cratiţă, se adaugă ceapa, ciupercile, ardeii capia şi se călesc cinci minute. Se adaugă dovleceii tăiaţi felii subţiri, sarea, piperul şi se mai călesc zece minute. Fasolea se scoate din conservă şi se scurge de apă.
Se pune în cratiţă, se amestecă şi se mai lasă să fiarbă cinci minute. Se presară busuioc tocat, se acoperă cu un capac şi se lasă să se amestece gusturile. Se serveşte fierbinte sau rece, cu busuioc tocat.
Poftă bună!