Tocanita cu galuste
PrinteazaTocanita cu galuste din: scaricica, carne tocata, ceapa, usturoi, vinete, bulion, rosii, morcov, telina, ardei, boia, oua, faina, sare.
- 400 g scăricică
- 100 g carne tocată
- 1 legătură de ceapă verde
- 4-5 căţel de usturoi
- 2 vinete
- 2 linguri cu bulion
- 2-3 roşii coapte
- 1 morcov
- 1 ţelină
- 1 ardei gras
- 1 linguriţă cu boia iute
- sare
- ulei
Pentru galuste:
- 3 ouă
- 1 cană cu făină
- 1 lingură cu untură sau unt
- sare
Mod de preparare:
Pune la călit ceapa tăiată mărunt cu usturoiul tocat, într-o lingură cu ulei şi cu un praf de sare. Pune vinetele la copt. Când s-a înmuiat ceapa, adaugă scăricică şi lasă până ce-şi schimbă culoarea.
Când s-au copt, curăţă vinetele şi pune-le la scurs. Adaugă bulionul peste carne şi lasă-l un minut să se călească, amestecând încontinuu. Toarnă o cană cu apă şi redu focul.
Curăţă şi toacă restul de legume apoi le pui şi pe ele deodată cu vinetele coapte şi carnea tocată.
Potriveşte de sare, adaugă boia iute şi, dacă e nevoie-, puţină apă. Acoperă şi lasă la foc mic vreo 30 de minute.
Intre timp, prepară găluştele: amestecă ouăle cu sare, făină şi untura. Bate bine, să scapi de cocoloaşe. Sărează după gust.
Pune apa la fiert şi las-o să facă bulburuci, dar să nu clocotească. Atunci, ia cu lingura din compoziţie şi pune la fiert. Lasă cam zece minute.
Serveşte găluştile cu tocăniţa peste care ai presărat pătrunjel verde tocat.
Pofta buna!