Tocanita cu maruntaie de pasare
PrinteazaTocanita cu maruntaie de pasare din: maruntaie de pasare, ceapa, ardei grasi, gogosar, rosii, vanata, untura de pasare, unt, zeama de carne, sare, verdeata.
- circa 400 g maruntaie de pasare
- 2 cepe
- 2 ardei grasi
- 1 gogosar
- 3-4 rosii
- 1 vanata mica
- 100 g untura de pasare
- unt sau 100 ml ulei
- 1 ceasca zeama de carne
- sare
- verdeata tocata marunt
Mod de preparare:
Cureţi măruntaiele, le speli şi le înăbuşi în unt, împreună cu ceapa tocată mărunt. După ce s-au prăjit puţin, adaugi ardeii şi gogoşarul, tăiaţi cât mai subţire, zeama de carne şi puţină sare.
Acoperi şi fierbi până când se înmoaie bine toate ingredientele. Coci vânătă, o cureţi, o laşi să se scurgă de zeama amară, o rupi în fâşii şi o adaugi în tocăniţă, împreună cu roşiile fierte şi trecute prin sită.
Potriveşti mâncarea de sare şi o dai la cuptor să scadă.
Scoţi tocăniţa din cuptor, presari verdeaţă şi serveşti cu mămăliguţă.
Poftă bună!