Tocanita cu maruntaie
PrinteazaTocanita cu maruntaie din: maruntaie de pui, ceapa, usturoi, ardei, rosii, sare, piper, busuioc.
- 700 g măruntaie de pui (inimi, pipote ficăţei de pui)
- 2 cepe mari
- 1-2 căţei de usturoi
- 2 ardei roşii copţi
- 200 g roşii întregi
- sare
- piper busuioc uscat
- cimbru uscat
- 500 ml apă
- 1 legătură pătrunjel verde
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Se pun la foc măruntaiele curăţate, spălate şi porţionate, într-un vas cu 2 linguri de ulei şi se presară puţină sare peste ele.
Se lasă să se rumenească uşor, învârtindu-le de pe o parte pe alta, apoi se adaugă ceapa tăiată julien şi se mai lasă până când ceapa începe să se pătrundă uşor.
Se adaugă apă fierbinte cât să fie acoperite ingredientele şi se lasă să fiarbă la foc scăzut, până când măruntaiele sunt bine pătrunse.
Se adaugă apoi ardeiul copt, curăţat în prealabil de pieliţă şi tăiat în fâşii, precum şi roşiile pasate, iar după primul clocot se adaugă cimbru şi busuioc.
Spre final, cam în ultimele 10 minute, se adaugă în vas usturoiul zdrobit. Se pun sare şi piper după gust, iar după stingerea focului se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
Se serveşte tocăniţa cu mămăliguţă.
Pofta buna!