Tocanita cu masline si capere
PrinteazaTocanita cu masline si capere din: piept de pui, masline, capere, ulei, ceapa, morcovi, usturoi, pasta de tomate, rosii, busuioc.
- 4 piepţi de pui, fără piele
- 4 linguriţe cu praf de supă vegetală
- 2 linguriţe cu ulei de măsline
- 1 ceapă roşie, tăiată mărunt
- 2 morcovi, raşi fin
- 2 căţei de usturoi, feliaţi
- 2 linguri cu pastă de tomate
- 1 kg roşii prunişoare
- 20 g busuioc proaspăt, mărunţit, păstrând câteva frunze pentru decor
- 1 lingură cu capere
- 2 linguri cu măsline verzi, feliate
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă, pune carnea şi praful de supă şi toarnă 11 apă fiartă. Lasă să fiarbă 25 de minute, sau până când carnea este gata.
Intre timp, încălzeşte uleiul într-o cratiţă întinsă şi căleşte uşor ceapa şi morcovul, timp de 10 minute. Adaugă usturoiul şi pasta de tomate şi amestecă. Lasă să fiarbă 2 minute.
Opăreşte roşiile în apă fiartă, decojeşte-le şi pasează-le într-un blender. Pune-le în cratiţă şi fierbe totul 20 de minute, sau până obţii un sos gros.
Taie carnea fiartă în bucăţi şi adaugă-le în sos, cu puţină supă din oală, dacă este necesar. Lasă să dea în câteva clocote.
Presară caperele, măslinele şi busuiocul şi serveşte cu pâine.
Tocanita cu masline si capere
Pofta buna!