Tocanita cu orez
PrinteazaTocanita cu orez din: ceapa, morcovi, ardei, rosii, vinete, ulei, sare, piper.
- 1 kg ceapa
- 3-4 morcovi
- 10 ardei
- 1 kg rosii
- 4 vinete
- 150-200 ml ulei
- varza
- sare si piper
Mod de preparare:
Se taie solzişori 1 kg ceapă; se rad pe râzătoare mare 3-4 morcovi. Se coc, se curăţă şi se taie în şuviţe 10 ardei graşi. Se fierb 1 kg roşii, se pasează şi se lasă pe foc să scadă. Se taie cubuleţe şi se sărează 4 vinete.
Se încing 150-200 ml ulei, se adaugă ceapa şi morcovul şi se călesc, amestecând.
Se adaugă ardeii, 1/4 varză albă tocată şi vinetele spălate şi stoarse, apoi se adaugă sucul de roşii şi 1 ceşcuţă orez. Se lasă vasul la foc potrivit 15 minute, amestecând.
Se potriveşte de sare şi piper, se pune în borcane, se sterilizează 35 minute în prima zi, iar a doua zi 15-20 minute.
Pofta buna!