Tocanita cu patrunjel in paine

Printeaza

Tocanita cu patrunjel in paine din: ulei, ceapa, usturoi, scortisoara, curry, chilli, dafin, morcovi, carne de miel, rosii, fasole, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Tocanita_cu_patrunjel_in_paine

  • 3 linguri cu ulei de măsline
  • 2 cepe mari, tăiate solzişori
  • 4 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 2 beţe de scorţişoară
  • 1 lingură cu praf de curry
  • 2 linguriţe cu garam maşala
  • 1 linguriţă cu fulgi de chilii
  • 1 lingură cu frunze proaspete de curry
  • 2 frunze de dafin
  • 1 linguriţă cu coriandru măcinat
  • 2 morcovi, curăţaţi şi feliaţi
  • 800 g carne de miel, tăiată în cubuleţe
  • 1 conservă (400 g) roşii decojite
  • 1 1/2 ceaşcă cu supă de legume
  • 3 cartofi curăţaţi şi tăiaţi în patru
  • 200 g fasole verde
  • sare şi piper negru măcinat
  • 1 pâine albă, întreagă
  • pătrunjel verde, pentru decor

 

Mod de preparare:

Pune uleiul într-o tigaie şi încălzeşte-l la foc mediu. Prăjeşte ceapa, usturoiul şi condimentele timp de 5 minute, până când ceapa a devenit aurie. Adaugă morcovii, carnea, roşiile şi supa.

Acoperă tigaia cu folie şi apoi cu un capac şi lasă să fiarbă 1 oră, amestecând din când în când.

După o oră, adaugă cartofii şi fasolea verde şi mai fierbe încă 30-40 de minute, până când legumele sunt fierte. Asezonează cu sare şi piper.

Pune compoziţia în pâinea tăiată în sferturi, din care ai scos o parte din miez. Presară pătrunjelul verde şi serveşte.

Tocanita cu patrunjel in paine

Tocanita_cu_patrunjel_in_paine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.