Tocanita cu patrunjel in paine
PrinteazaTocanita cu patrunjel in paine din: ulei, ceapa, usturoi, scortisoara, curry, chilli, dafin, morcovi, carne de miel, rosii, fasole, patrunjel, sare, piper.
- 3 linguri cu ulei de măsline
- 2 cepe mari, tăiate solzişori
- 4 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 2 beţe de scorţişoară
- 1 lingură cu praf de curry
- 2 linguriţe cu garam maşala
- 1 linguriţă cu fulgi de chilii
- 1 lingură cu frunze proaspete de curry
- 2 frunze de dafin
- 1 linguriţă cu coriandru măcinat
- 2 morcovi, curăţaţi şi feliaţi
- 800 g carne de miel, tăiată în cubuleţe
- 1 conservă (400 g) roşii decojite
- 1 1/2 ceaşcă cu supă de legume
- 3 cartofi curăţaţi şi tăiaţi în patru
- 200 g fasole verde
- sare şi piper negru măcinat
- 1 pâine albă, întreagă
- pătrunjel verde, pentru decor
Mod de preparare:
Pune uleiul într-o tigaie şi încălzeşte-l la foc mediu. Prăjeşte ceapa, usturoiul şi condimentele timp de 5 minute, până când ceapa a devenit aurie. Adaugă morcovii, carnea, roşiile şi supa.
Acoperă tigaia cu folie şi apoi cu un capac şi lasă să fiarbă 1 oră, amestecând din când în când.
După o oră, adaugă cartofii şi fasolea verde şi mai fierbe încă 30-40 de minute, până când legumele sunt fierte. Asezonează cu sare şi piper.
Pune compoziţia în pâinea tăiată în sferturi, din care ai scos o parte din miez. Presară pătrunjelul verde şi serveşte.
Tocanita cu patrunjel in paine
Pofta buna!