Tocanita cu piept de pui si coriandru
PrinteazaTocanita cu piept de pui si coriandru din: ulei de masline, ceapa, ardei rosii, pasta de ardei iute, rosii tocate, piept d epui, orez, boabe de fasole, coriandru, zeama de lime, zahar, iaurt.
- 1 lingura ulei de masline, 1 ceapa, feliata
- 2 ardie rosii, cuatati de seminte si tocati in cuburi mari
- 3 linguri de pasta de ardei iute
- 2 conserve a cate 400 g de rosii tocate
- 4 bucati piept de pui, fara piele
- 140 g orez cu bobul lung
- 1 conserva de 400 g de fasole, boabele scurse
- 1 legatura mica de coriandru, tocat si pastrate cateva frunze
- zeama de la 1 lime
- 1 lingura de zahar
- iaurt, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o tigaie adâncă şi căleşte ceapa şi ardeii câteva minute, până se înmoaie. Adaugă pasta de ardei iute, amestecând timp de 1 minut, urmată de roşii.
Pune în tigaie şi bucăţile de piept de pui, împreună cu o conservă de apă, care să le acopere, apoi fierbe totul la foc mic, întorcând carnea pe partea cealaltă din când în când – în total, va dura 20 de minute ca puiul să se pătrundă.
Intre timp, dă în clocot o oală mare de apă. Pune în ea orezul şi fierbe-l 12-15 minute sau conform instrucţiunilor de pe ambalaj, adăugând fasolea în ultimul minut.
Scurge bine ambele ingrediente şi amestecă-le cu coriandru şi zeama de lime, apoi gustă garnitura pentru a verifica dacă are suficientă sare şi acoper-o pentru a o păstra caldă.
Scoate puiul pe un tocător şi rupe fiecare bucată de piept cu ajutorul a două furculiţe. Pune la loc puiul în sosul de roşii, apoi asezonează tocana.
Serveşte-o cu orez şi presară pe ea câteva frunze de coriandru chiar inainte de a o servi cu garnitura de orez si fasole i o lingura de iaurt pentru care ai pus piper.
Tocanita cu piept de pui si coriandru
Pofta buna!