Tocanita cu pipote si legume
PrinteazaTocanita cu pipote si legume din: pipote, ceapa, usturoi, ardei, rosii, sare, piper.
- 700 g pipote
- 2 cepe mari
- 1-2 căţei de usturoi
- 2 ardei roşii copţi
- 200 g roşii întregi
- sare
- piper busuioc uscat
- cimbru uscat
- pătrunjel verde
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Se pun la foc măruntaiele curăţate, spălate şi porţionate, într-un vas cu 2 linguri de ulei şi se presară puţină sare. Se lasă să se rumenească uşor, învârtindu-le de pe o parte pe alta, apoi se adaugă ceapa tăiată julien şi se mai lasă până când ceapa începe să se pătrundă uşor.
Se adaugă apă fierbinte şi se lasă să fiarbă la foc scăzut, până când măruntaiele sunt bine pătrunse. Se adaugă apoi ardeiul copt, curăţat în prealabil de pieliţă şi tăiat în fâşii, precum şi roşiile pasate, apoi se adaugă cimbru şi busuioc.
Spre final se adaugă în vas usturoiul zdrobit.
Se pun sare şi piper si se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
Pofta buna!