Tocanita cu pui si quinoa

Printeaza

Tocanita cu pui si quinoa din: apa, quinoa, cartof, piept de pui, ulei, ceapa, ardei, usturoi, chimen,  mazare, coriandru, sare, piper.

Ingrediente:Tocanita cu pui si quinoa

  • 1 cana de apa
  • 1/2 cana boabe de quinoa, spalate si scurse
  • 1 cartof mediu, curatat si taiat in cuburi de 2 cm
  • 340 g piept de pui dezosat si fara piele, taiat cubulete
  • 4 lingurite ulei de rapita
  • 1 ceapa medie taiata
  • 1 ardei iute, taiat marunt
  • 1 ardei gras rosu taiat
  • 1 catel de usturoi, pisat
  • 1 lingurita de chimen
  • 1 cana de mazare congelata
  • 3 linguri de coriandru proaspat, taiat
  • 1/4 lingurita sare
  • un varf lingurita de piper negru

 

Mod de preparare:

Amesteca într-o tigaie apa şi boabele de quinoa, la foc mediu spre ridicat. Adu-le până în punctul de fierbere, redu intensitatea focului şi amestecă până se absoarbe tot lichidul, timp de 12-15 minute.

Pune într-o oală cartoful tăiat în cuburi şi adaugă apă rece. Lasă totul la foc mediu spre ridicat până când leguma se înmoaie, circa 3-4 minute.

Incalzeste într-o tigaie 2 linguriţe de ulei, la foc mediu spre ridicat. Adaugă carnea de pui şi amestecă ocazional, până se rumeneşte, timp de 4 minute. Mută puiul într-un bol.

Asaza din nou tigaia pe aragaz şi adaugă 2 linguri de ulei. Pune ceapa şi ardeiul iute. Amestecă ocazional, timp de 1 minut. Adaugă ardeiul gras, usturoiul şi chimenul. Găteşte până când legumele încep să se înmoaie, circa 2-3 minute.

Varsă mazărea şi puiul peste compoziţie şi lasă tigaia pe foc încă 2 minute. Adaugă quinoa şi cartoful dulce. Amestecă cateva minute. Indepărtează de pe foc şi condimentează cu coriandru, sare şi piper negru.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.