Tocanita cu pui si quinoa
PrinteazaTocanita cu pui si quinoa din: apa, quinoa, cartof, piept de pui, ulei, ceapa, ardei, usturoi, chimen, mazare, coriandru, sare, piper.
- 1 cana de apa
- 1/2 cana boabe de quinoa, spalate si scurse
- 1 cartof mediu, curatat si taiat in cuburi de 2 cm
- 340 g piept de pui dezosat si fara piele, taiat cubulete
- 4 lingurite ulei de rapita
- 1 ceapa medie taiata
- 1 ardei iute, taiat marunt
- 1 ardei gras rosu taiat
- 1 catel de usturoi, pisat
- 1 lingurita de chimen
- 1 cana de mazare congelata
- 3 linguri de coriandru proaspat, taiat
- 1/4 lingurita sare
- un varf lingurita de piper negru
Mod de preparare:
Amesteca într-o tigaie apa şi boabele de quinoa, la foc mediu spre ridicat. Adu-le până în punctul de fierbere, redu intensitatea focului şi amestecă până se absoarbe tot lichidul, timp de 12-15 minute.
Pune într-o oală cartoful tăiat în cuburi şi adaugă apă rece. Lasă totul la foc mediu spre ridicat până când leguma se înmoaie, circa 3-4 minute.
Incalzeste într-o tigaie 2 linguriţe de ulei, la foc mediu spre ridicat. Adaugă carnea de pui şi amestecă ocazional, până se rumeneşte, timp de 4 minute. Mută puiul într-un bol.
Asaza din nou tigaia pe aragaz şi adaugă 2 linguri de ulei. Pune ceapa şi ardeiul iute. Amestecă ocazional, timp de 1 minut. Adaugă ardeiul gras, usturoiul şi chimenul. Găteşte până când legumele încep să se înmoaie, circa 2-3 minute.
Varsă mazărea şi puiul peste compoziţie şi lasă tigaia pe foc încă 2 minute. Adaugă quinoa şi cartoful dulce. Amestecă cateva minute. Indepărtează de pe foc şi condimentează cu coriandru, sare şi piper negru.
Pofta buna!