Tocanita cu rinichi

Printeaza

Tocanita cu rinichi din: carne, untura, rinichi, ciuperci, ceapa, smantana, faina, boia, sare, piper.

Ingrediente:Tocanita cu rinichi

  • 200 g carne de vită
  • 200 g carne de porc
  • 1 lin­gură untură
  • 200 g rinichi de viţel
  • 150 g ciu­perci
  • 2 cepe roşii
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă boia
  • 200 ml smântână
  • 3 linguri făină
  • 200 ml supă de oase

 

Mod de preparare:

Rinichii se curăţă de vinişoare şi pieliţă. Se taie în jumă­tăţi, iar carnea de porc şi cea de vită se taie fâşii.

Untura se încinge, se căleşte ceapa tocată, se presară boiaua, se toarnă 100 ml de apă şi se lasă pe foc până scade apa. Se adaugă bucăţile de carne de vită şi rinichii, se toarnă supa de oase şi se lasă să fiarbă înăbuşit.

La jumătatea fierberii, se adaugă bucăţile de carne de porc, ciupercile tăiatte felii, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă la fiert la foc slab.

La sfârşit, se drege sosul cu amestecul de smântână şi făină.

Tocăniţa se serveşte cu mamaliguta.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.