Tocanita cu rinichi
PrinteazaTocanita cu rinichi din: carne, untura, rinichi, ciuperci, ceapa, smantana, faina, boia, sare, piper.
- 200 g carne de vită
- 200 g carne de porc
- 1 lingură untură
- 200 g rinichi de viţel
- 150 g ciuperci
- 2 cepe roşii
- sare
- piper
- 1 linguriţă boia
- 200 ml smântână
- 3 linguri făină
- 200 ml supă de oase
Mod de preparare:
Rinichii se curăţă de vinişoare şi pieliţă. Se taie în jumătăţi, iar carnea de porc şi cea de vită se taie fâşii.
Untura se încinge, se căleşte ceapa tocată, se presară boiaua, se toarnă 100 ml de apă şi se lasă pe foc până scade apa. Se adaugă bucăţile de carne de vită şi rinichii, se toarnă supa de oase şi se lasă să fiarbă înăbuşit.
La jumătatea fierberii, se adaugă bucăţile de carne de porc, ciupercile tăiatte felii, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă la fiert la foc slab.
La sfârşit, se drege sosul cu amestecul de smântână şi făină.
Tocăniţa se serveşte cu mamaliguta.
Pofta buna!