Tocăniţă cu roşii şi carne

Printeaza

Tocăniţă cu roşii şi carne

Ingrediente:Tocăniţă cu roşii şi carne

  • 500 g carne de porc
  • un piept de pui
  • 500 g cârnaţi olteneşti
  • două cepe
  • doi ardei graşi
  • 800 g roşii
  • 5 căţei de usturoi
  • ulei de floarea-soarelui
  • două linguri de făină
  • cimbru
  • sare, piper
  • mălai
  • castraveţi muraţi
  • 500 g cartofi

Preparare:

Carnea de porc şi cea de pui se spală, se taie în cuburi şi se prăjeşte în ulei încins.

Se adaugă cepele curăţate de foi, spălate şi tocate mărunt, ardeii graşi tăiaţi cubuleţe şi usturoiul pisat. Se căleşte totul timp de câteva minute, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi date pe râzătoare.

Se condimentează cu sare şi piper, se toarnă apa şi se lasă să clocotească până când carnea este aproape fiartă. Se adaugă cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi felii mai groase.

Se mai toarnă apă în care s-a dizolvat făina şi, când cartofii sunt aproape fierţi, se pun carnaţii tăiaţi în bucăţele şi prăjiţi separat.

Se mai fierbe mâncarea zece minute, se opreşte focul şi se presară verdeaţa tocată.

Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă să stea deoparte timp de cinci minute ca să se îmbine aromele.

Tocăniţă cu roşii şi carne

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.