Tocanita cu sos de ceapa

Printeaza

Tocanita cu sos de ceapa din: vinete, naut, ulei de masline, ceapa, usturoi, chimen, scortisoara, coriandru, rosii, sare, piper.

 

Ingrediente: Tocanita cu sos de ceapa

  • 3 vinete, taiate cuburi
  • 200 g naut, inmuiat peste noapte in apa rece
  • 4 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 2 cepe, tocate
  • 1/2 lingurita pudra de chimen
  • 1/2 lingurita pudra de scortisoara
  • 1/2 lingurita pudra de coriandru
  • 3 conserve de 400 g rosii tocate
  • sare si piper

Pentru sosul de ceapa:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 catel de usturoi
  • coriandru

 

Mod de preparare:

Puneti vinetele intr-o strecuratoare si presarati cu sare. Pastrati deoparte 30 de minute. Spalati cu apa rece si uscati cu prosoape de hartie.

Scurgeti nautul si puneti intr-o cratita acoperit cu apa rece. Aduceti la fierbere si fierbeti pentru 1-1 1/2 ore. Scurgeti.

Incalziti uleiul intr-o tigaie mare. Adaugati ceapa si usturoiul si gatiti cateva minute. Adaugati condimentele si mai gatiti 1 minut.
Incorporati vinetele si gatiti 5 minute. Adaugati rosiile si nautul si asezonati cu sare si piper.

Acoperiti cu un capac si gatiti 20 de minute.

Intr-o alta tigaie pregatiti ingredientele pentru servire. Incalziti uleiul, adaugati ceapa si usturoiul si rumeniti bine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.