Tocanita cu sos de ceapa
PrinteazaTocanita cu sos de ceapa din: vinete, naut, ulei de masline, ceapa, usturoi, chimen, scortisoara, coriandru, rosii, sare, piper.
- 3 vinete, taiate cuburi
- 200 g naut, inmuiat peste noapte in apa rece
- 4 linguri ulei de masline
- 3 catei de usturoi, tocat
- 2 cepe, tocate
- 1/2 lingurita pudra de chimen
- 1/2 lingurita pudra de scortisoara
- 1/2 lingurita pudra de coriandru
- 3 conserve de 400 g rosii tocate
- sare si piper
Pentru sosul de ceapa:
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa, tocata
- 1 catel de usturoi
- coriandru
Mod de preparare:
Puneti vinetele intr-o strecuratoare si presarati cu sare. Pastrati deoparte 30 de minute. Spalati cu apa rece si uscati cu prosoape de hartie.
Scurgeti nautul si puneti intr-o cratita acoperit cu apa rece. Aduceti la fierbere si fierbeti pentru 1-1 1/2 ore. Scurgeti.
Incalziti uleiul intr-o tigaie mare. Adaugati ceapa si usturoiul si gatiti cateva minute. Adaugati condimentele si mai gatiti 1 minut.
Incorporati vinetele si gatiti 5 minute. Adaugati rosiile si nautul si asezonati cu sare si piper.
Acoperiti cu un capac si gatiti 20 de minute.
Intr-o alta tigaie pregatiti ingredientele pentru servire. Incalziti uleiul, adaugati ceapa si usturoiul si rumeniti bine.
Pofta buna!