Tocanita cu vinete si ardei
PrinteazaTocanita cu vinete si ardei din: ceapa, morcovi, ardei, rosii, vinete, ulei, sare, piper.
- 1 kg ceapa
- 2 morcovi
- 8 ardei
- 1 kg rosii
- 4 vinete
- 150 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie solzişori ceapă; se rad pe râzătoare morcovii. Se coc, se curăţă şi se taie în şuviţe 10 ardei graşi. Se fierb 1 kg roşii, se pasează şi se lasă pe foc să scadă. Vinetele se taie cubuleţe şi se sărează.
Se încing uleiul, se adaugă ceapa şi morcovul şi se călesc. Se adaugă ardeii şi vinetele spălate şi stoarse, apoi se adaugă sucul de roşii şi 1 ceşcuţă orez.
Se lasă vasul la foc potrivit 15 minute.
Pofta buna!