Tocanita cu vinete si orez

Printeaza

Tocanita cu vinete si orez din: ceapa, morcovi, ardei, rosii, vinete, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Tocanita cu vinete si orez

  • 1 kg ceapa
  • 3-4 morcovi
  • 10 ardei
  • 1 kg rosii
  • 4 vinete
  • 150-200 ml ulei
  • varza
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Se taie solzişori 1 kg ceapă; se rad pe râzătoare mare 3-4 morcovi. Se coc, se curăţă şi se taie în şuviţe 10 ardei graşi. Se fierb 1 kg roşii, se pasează şi se lasă pe foc să scadă. Se taie cubuleţe şi se sărează 4 vinete.

Se încing 150-200 ml ulei, se adaugă ceapa şi morcovul şi se călesc, amestecând.

Se adaugă ardeii, 1/4 varză albă tocată şi vinetele spălate şi stoarse, apoi se adaugă sucul de roşii şi 1 ceşcuţă orez. Se lasă vasul la foc potrivit 15 minute, amestecând.

Se potriveşte de sare şi piper, se pune în borcane, se sterilizează 35 minute în prima zi, iar a doua zi 15-20 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.