Tocanita cu vita

Printeaza

O reteta gustoasa de tocanita cu carne de manzat, morcovi, ceapa verde, usturoi, sare, piper boabe, piper macinat, ulei, patrunjel.

Ingrediente:Tocanita cu vita

  • 800 g carne de mânzat
  • 8 morcovi
  • 2-3 legături ceapă verde
  • 1-2 legături usturoi
  • sare
  • piper boabe şi măcinat
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 2-3 legături pătrunjel

 

Mod de preparare:

Se trece carnea de mânzat printr-un jet de apă rece, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie, se taie cubuleţe sau în funcţie de preferinţe şi se căleşte în uleiul încins. Se stropeşte cu apă călduţă şi se fierbe înăbuşit.

Separat, se curăţă ceapa verde şi usturoiul, se spală şi se taie bucăţi potrivite, apoi se pun şi se călesc împreună cu carnea de mânzat.

Morcovii se curăţă, se taie rondele, se spală şi se fierb împreună cu carnea. Se adaugă apă călduţă, iar după ce au fiert se condimentează cu sare şi piper, după gust. Mâncarea se bagă la cuptor 40 de minute să se rumenească şi se serveşte ornată cu pătrunjel verde tocat mărunt.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.