Tocanita de ardei copt cu file de merluciu prajit

Printeaza

Tocanita de ardei copt cu file de merluciu prajit din: ardei gras rosu, ardei gras galben, ulei de masline, ceapa, usturoi, cimbru, miere, otet de vin rosu, paprika, masline, faina, merluciu.

Ingrediente: Tocanita_de_ardei_copt_cu_file_de_merluciu_prajit

  • 3 ardei rosii
  • 3 ardei galbeni
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa, feliata subtire
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 4 fire de cimbru
  • 1 lingura de miere
  • 3 linguri de otet din vin rosu
  • 1 varf cutit de paprika
  • 1 mana de masline verzi, fara samburi si taiate in jumatati
  • 3 linguri de faina
  • 4 fileuri de merluciu

Mod de preparare:

Coace ardeii in cuptor sau pe aragaz, pana se innegresc, apoi pune-i intr-un bol, acopera-i cu folie alimentara si lasa-i sa se raceasca. Curata-i de coaja si de seminte, pastrand zeama care se scurge din ei intr-un bol mic. Taie ardeii in fasii subtiri si pune-le deoparte.

Pune 3 linguri ulei de masline intr-o cratita si adauga ceapa, usturoiul si firele de cimbru fara frunze. Caleste totul la foc mic timp de 15-20 de minute, pana cand legumele si ierburile se inmoaie si incep sa-si schimbe culoarea.

Adauga fasiile de ardei copti, jumatate din cantitatea de miere, jumatate din zeama de ardei si 2 linguri de otet din vin rosu si gateste totul pana cand obtii o tocanita lipicioasa. Asezoneaz-o cu paprika, incorporeaza maslinele si pune-o deoparte.

Combina restul de zeama de ardei, otet si miere cu 2 linguri ulei de masline si jumatate din frunzele de cimbru, pentru a obtine un dressing. Pune-l deoparte. Amesteca faina cu restul frunzelor de cimbru, sare si piper si foloseste acest mix pentru a tavali prin el pestele.

Incinge uleiul de masline ramas, intr-o tigaie mare nonaderenta si prajeste merluciul 6-8 minute, cu pielea in jos, pana cand devine aurie, apoi intoarce pestele pe partea cealalta si continua sa-l prajesti pana cand se patrunde. Pune tocanita de ardei pe fiecare farfurie si asaza deasupra cate un fileu de merluciu. Stropeste farfuria cu dressingul si serveste.

Tocanita de ardei copt cu file de merluciu prajit

Tocanita_de_ardei_copt_cu_file_de_merluciu_prajit

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.