Tocanita de berbec
PrinteazaTocanita de berbec din: carne macra de berbec, coaste sau spinare de berbec, morcovi, ceapa, praz, telina, unt, orez, sare.
- 250 g carne macră de berbec
- 250 g coaste sau spinare de berbec
- 5 morcovi
- 2 cepe
- 2 bucăţi praz
- 1 ţelină
- 80 g unt
- 100 g orez
- sare
- mărar
- pătrunjel verde
- pastă de roşii
Mod de preparare:
Tai toată carnea şi o pui la fiert într-o oală cu apă cât să o acopere. Tai toate legumele în bucăţi mici, le înăbuşi în unt, torni peste ele zeama în care a fiert carnea şi adaugi apoi bucăţile de carne.
Orezul fiert separat îl pui în tocană. Adaugi pasta de roşii, iar după ce a mai dat în câteva clocote, presari pătrunjelul verde, tocat mărunt.
Pofta buna!