Tocăniţă de burtă
PrinteazaTocăniţă de burtă
- 500-600 g burtă de vacă
- 1 os de vacă
- 6 cepe
- 2 ţeline
- albitură (pătrunjel, păstârnac)
- 2 linguri de bulion de roşii
- un vârf de cuţit boia de ardei iute
- 1/2 pahar vin alb
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Burta o cureţi, o speli şi o fierbi împreună cu zarzavatul (întreg) şi cu osul. Intr-un vas vei pune untdelemn, ceapa tăiată solzişori (după ce o cureţi şi o speli). Adaugi boiaua de ardei şi bulionul.
Stingi cu zeama în care a fiert burta şi osul de vită. Burta, la rândul ei, o tai în bucăţi de 2-3 cm şi o pui peste ceapă.
Potriveşti de sare şi piper după gust, adaugi vinul, după care mai laşi să fiarbă la foc mic, aproximativ 30 de minute. Burta de vacă o speli bine cu mălai înainte să o pui la fiert şi o spumezi bine.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tocanita de burta de vita ungureasca