Tocanita de calamari
PrinteazaTocanita de calamari din: calamari, ulei de masline, ceapa, fenicul, usturoi, sos de rosii, lichior de ananson, vin rosu, sos, sare, piper, patrunjel, fenicul.
- un kg calamari
- 4 linguri de ulei de masline
- o ceapa tocata
- un bulb de fenicul tocat
- 3 catei de usturoi pisati
- jumatate de borcan de sos (arrabbiata)
- 1/4 cana lichior de anason
- o cana de vin rosu
- o cutie de sos rosii pasate
- sare si piper dupa gust
- jumatate de cana de patrunjel tocat
- cateva felii de fenicul
Mod de preparare:
Sotati ceapa şi feniculul în ulei de măsline timp de 6 minute. Presăraţi sare deasupra şi adăugaţi usturoiul şi sosul. Mai ţineţi 2-3 minute pe foc şi adăugaţi vinul roşu. Măriţi flacăra şi fierbeti până scade la jumătate, apoi adăugaţi lichiorul de anason, roşiile pasate, calamarii şi amestecaţi. Fierbeti cel puţin o oră. Gustaţi calamarii.
Dacă sunt moi, luaţi de pe foc. Dacă nu, verificaţi peste alte 15 minute. Când e gata, potriviţi de sare şi piper şi serviţi cu pătrunjel tocat şi felii de fenicul.
Tocanita de calamari
Pofta buna!