Tocăniţă de carne cu măghiran
PrinteazaTocăniţă de carne cu măghiran din: carne de vita, slanina afumata, ceapa, smantana, vin alb, ulei, maghiran, piper, usturoi, sare.
- 1 kg carne de vită
- 300 g slănină afumată
- 3 cepe
- 250 g smântână
- 200 ml vin alb
- 100 ml ulei
- măghiran
- piper
- usturoi
- sare
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai bucăţi şi o condimentezi cu sare, piper şi măghiran după gust. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei, adaugi carnea, torni vinul şi laşi la fiert la foc mic.
Când carnea a fiert pe jumătate, adaugi slănina afumată tăiată bucăţele şi usturoiul pisat. Laşi mâncarea să fiarbă pe foc mic, adaugi smântână, mai laşi sosul să scadă puţin şi dai tocăniţa deoparte.
Pofta buna!