Tocanita de cartofi cu carnati de vita
PrinteazaTocăniţă de cartofi cu cârnaţi de vită din: carnati de vita, ulei, ceapa rosie, cartofi, ardei capia, marar, patrunjel, bulion, foaie de dafin, sare, piper.
- 300 g carnati de vita
- 50 ml ulei
- 4 cepe rosii
- 5-6 cartofi
- 3 ardei capia
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- 4 linguri de bulion
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se încinge uleiul şi se căleşte ceapa cât să se înmoaie. Se adaugă ardeiul capia şi mărarul, se lasă 2-3 minute pe foc, apoi se adaugă bulionul şi se mai lasă pe foc 2-3 minute, amestecând continuu.
Se stinge sosul cu 3 căni de apă, se adaugă câmatii tăiafi felii şi cartofii tăiaţi cubuleţe.
Când au fiert cartofii, se adau-gă foaia de dafin, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să scadă. Se serveşte cu pătrunjel verde tocat mărunt deasupra.
Tocanita de cartofi cu carnati de vita
Pofta buna!