Tocanita de cartofi noi
PrinteazaTocanita de cartofi noi din: cartofi, ceapa, usturoi, chimen, ulei, rosii, tarhon, marar, sare, piper.
- 1 kg cartofi noi mici
- 2 legături ceapă verde
- 3 fire usturoi verde
- 1/2 linguriţă chimen
- 4 linguri ulei
- 1 cană roşii zdrobite (conservă)
- 1 lingură tarhon tocat
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tocaţi ceapa şi usturoiul. Spălaţi şi tăiaţi cartofii în sferturi sau jumităţi (să fie bucăţile cât de cât egale).
Incingeţi o cratiţă la foc mediu şi prăjiţi seminţele de chimen 30 secunde. Turnaţi uleiul, lăsaţi să se încingă şi adăugaţi cartofi.
Amestecaţi frecvent şi prăjiţi cartofii circa minute, până încep să se rumenească uşor. Adăugaţi ceapa, pudraţi cu sare, lăsaţi să se călească 2-3 minute, amestecând deseori.
Turnaţi 1/2 cană de apă fierbinte, adăugaţi usturoiul, amestecaţi. Când clocoteşte, reduceţi focul la minimum, acoperiţi vasul.
Lăsaţi să fiarbă înăbuşit cca 5 min, pâni se pătrund bine cartofii, amestecând o dată.
Când sunt gata cartofii, adăugaţi verdeaţa, piureul de roşii şi piper după gust. Amestecaţi uşor, lăsaţi să fiarbă fără capac 1-2 minute.
Serviţi cu o salată de varză nouă.
Pofta buna!