Tocanita de cartofi si perisoare

Printeaza

Tocanita de cartofi si perisoare din: cartofi, morcov, ceapa, usturoi, carne de vitel, orez, ou, rosii, boia, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Tocanita de cartofi si perisoare

  • 500 g cartofi
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • 300 g carne tocată de viţel
  • 1 lingură de orez
  • 1 ou
  • 100 ml roşii decojite pasate
  • ulei
  • 1/2 linguriţă de boia
  • 1/2 linguriţă de cimbru
  • sare
  • piper
  • ienibahar boabe (facultativ)
  • mărar

 

Mod de preparare:

Pentru perişoare, toacă mărunt o ceapă, adaug-o în carnea tocată, pune oul, usturoiul trecut prin presă şi asezonează cu sare, piper, cimbru.

Adaugă orezul, apoi modelează perişoare mici, pe care le laşi deoparte. Separat, căleşte la foc iute ceapa rămasă, împreună cu morcovul tăiat cubuleţe.

Pune cartofii cuburi, presară boiaua, sărează şi acoperă cu apă. Lasă la fiert 15 minute, apoi pune perişoarele. După alte zece minute, adaugă roşiile pasate şi lasă la foc moderat cât să scadă.

La final, presară mărar si boabe de ienibahar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.