Tocanita de ceapa cu mamaliguta

Printeaza

Tocanita de ceapa cu mamaliguta din: ceapa, usturoi, bulion, faina, pasta de ardei, boia, patrunjel, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Tocanita de ceapa cu mamaliguta

  • 4 cepe
  • 2 căţei usturoi
  • 100 ml bulion
  • 2 linguri faină
  • 1 lingură pastă de ardei
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • frunze de pătrunjel verde
  • ulei

 

Mod de preparare:

Ceapa se mărunţeşte şi se adaugă peste uleiul fierbinte. Se sărează şi se înăbuşe cu 2-3 linguri de apă, până când devine sticloasă. Se trage deoparte, se asezonează cu piper şi boia dulce, se adaugă pasta de ardei şi se presară cu faina.

Se amestecă, apoi se toarnă bulionul şi apă, atât cât să devină un sos consistent. Se fierbe la foc mic 3-4 minute, amestecând din când în când să nu se prindă de vas. La sfârşit se presară cu pătrunjel 1 mărunţit.

Se serveşte cu mămăligă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.