Tocanita de ceapa cu mamaliguta
PrinteazaTocanita de ceapa cu mamaliguta din: ceapa, usturoi, bulion, faina, pasta de ardei, boia, patrunjel, ulei, sare, piper.
- 4 cepe
- 2 căţei usturoi
- 100 ml bulion
- 2 linguri faină
- 1 lingură pastă de ardei
- sare
- piper
- boia dulce
- frunze de pătrunjel verde
- ulei
Mod de preparare:
Ceapa se mărunţeşte şi se adaugă peste uleiul fierbinte. Se sărează şi se înăbuşe cu 2-3 linguri de apă, până când devine sticloasă. Se trage deoparte, se asezonează cu piper şi boia dulce, se adaugă pasta de ardei şi se presară cu faina.
Se amestecă, apoi se toarnă bulionul şi apă, atât cât să devină un sos consistent. Se fierbe la foc mic 3-4 minute, amestecând din când în când să nu se prindă de vas. La sfârşit se presară cu pătrunjel 1 mărunţit.
Se serveşte cu mămăligă.
Pofta buna!