Tocăniţă de ciuperci cu ceapa verde si usturoi
PrinteazaTocăniţă de ciuperci cu ceapa verde si usturoi
- 1,5 kg ciuperci proaspete
- 4 legături ceapă verde
- 2 legături usturoi verde
- 1 legătură pătrunjel
- 150 ml ulei
- 150 ml vin alb
- 1/2 kg roşii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi bine ciupercile şi le tai feliuţe subţiri. Cureţi apoi ceapa o căleşti bine în ulei, adaugi şi ciupercile, le rumeneşti puţin împreună, stingi cu o ceaşcă de apă şi potriveşti gustul de sare şi piper.
Le laşi să fiarbă înăbuşit, iar între timp cureţi usturoiul, speli verdeaţa şi le tai pe toate mărunt. Opăreşti apoi roşiile, le cureţi de coajă şi seminţe şi le tai bucăţele.
Le adaugi împreună cu verdeaţa în mâncare, torni si vinul si o mai dai in cateva clocote.
Tocăniţă de ciuperci
Pofta bună!
Tare buna tocanita de ciuperci.