Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Printeaza

Tocanita de ciuperci cu mamaliguta din: ciuperci, ceapa, cartofi, morcovi, bulion, ulei, sare, piper, dafin.

Ingrediente:Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

  • 1/2 kg ciuperci de cultură
  • 2-3 cepe mari
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 linguri cu bulion
  • 1 ceaşcă mică de ulei
  • sare
  • piper boabe
  • 1 foaie de dafin

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ciupercile de frunze şi nisip, rupeţi codiţele şi îndepărtaţi partea care a stat în pământ. Spălaţi ciupercile sub jet de apă sau în 2-3 ape călduţe. Treceţi cu mâna uşor peste lamelele ciupercilor, lăsaţi în sită să se scurgă.

Tocaţi ciupercile şi codiţele lor, lăsaţi-le acoperite cu puţină sare într-un castron mai mare.

Curăţaţi ceapa, tocaţi-o peştişori şi căliţi-o în ulei cald îndoit cu apă. Lucraţi cu vasul acoperit. Când ceapa a devenit transparentă, puneţi tocătura de ciuperci peste ceapă. Lăsaţi să fiarbă împreună 20 min, adăugaţi bulionul de roşii, piper boabe, frunza de dafin, cartofii şi morcovii tăiaţi felii mare, care au fiert 20 min separat.

Tocătura mai fierbe 10 min, stingeţi focul.

Serviţi mâncarea caldă, cu mămăligă caldă sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.