Tocanita de ciuperci Shiitake
PrinteazaTocanita de ciuperci Shiitake din: ciuperci, boia, ardei, smantana, ulei, unt, ceapa.
- 1 linguriţă boia afumată
- 250 g ciuperci Shiitake
- 3 ciuperci albe mari de cultură
- 150 g ciuperci chestnut
- 150 g ardei capia copt în conservă
- 250 ml smântână
- 1 lingură ulei de măsline
- un cub de unt
- 1 ceapă roşie
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 50 ml vin alb sec
- 400 g orez basmati fiert la aburi sau la microunde
Mod de preparare:
Intr-un vas larg, pe foc, încinge uleiul şi untul şi sotează ceapa 5 minute, pânăcând se înmoaie. Adauga usturoiul şi boiaua şi continuă să ţii pe foc 1 minut.
Adaugă ciupercile şi prăjeşte 5 minute, pănă când se rumenesc.
Stinge cu vinul şi lasă să dea câteva clocote, 2 minute. Adaugă ardeiul şi smântână şi potriveşte gustul de sare şi piper.
Serveşte cu orezul.
Tocanita de ciuperci Shiitake
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/tocanita-de-ciuperci-shiitake html