Tocanita de ficatei cu usturoi
PrinteazaTocanita de ficatei cu usturoi din: ficatei de pui, ceapa, usturoi, ardei, rosii, sare, piper.
- 700 g ficăţei
- 2 cepe mari
- 1-2 căţei de usturoi
- 2 ardei roşii copţi
- 200 g roşii
- sare
- piper
- busuioc
- cimbru uscat
- 500 ml apă
- 1 legătură pătrunjel
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Se pun la foc ficateii cu 2 linguri de ulei şi se presară puţină sare. Se lasă să se rumenească uşor, învârtindu-le de pe o parte pe alta, apoi se adaugă ceapa tăiată julien şi se mai lasă până când ceapa începe să se pătrundă uşor.
Se adaugă apă fierbinte cât să fie acoperite ingredientele şi se lasă să fiarbă la foc scăzut. Se adaugă apoi ardeiul copt, curăţat în prealabil de pieliţă şi tăiat în fâşii, precum şi roşiile pasate.
După primul clocot se adaugă cimbru şi busuioc.
In ultimele 5-10 minute, se adaugă în vas usturoiul zdrobit. Se pun sare şi piper, iar după stingerea focului se adaugă pătrunjel.
Pofta buna!