Tocanita de ficatei de pasare
PrinteazaTocanita de ficatei de pasare din: ficatei, vin, arpagic, usturoi, piper, sare.
- 1 /2 kg ficătei
- 1/2 pahar vin alb
- 10-15 bucăţi arpagic
- 1 capatana usturoi
- piper boabe
- sare
Mod de preparare:
Ficăţeii (preferabil de gâscă, dar sunt foarte gustoşi şi cei de găină) se curăţă şi se spală, fără a-i tăia. Se pun în apă clocotită şi se ţin cam un minut (până îşi schimbă culoarea). Se scot apoi din apă şi se lasă să se scurgă într-o strecurătoare. Separat, se curăţă arpagicul (sau 2 cepe) şi se taie rondele fine, iar usturoiul se pisează ca pentru mujdei.
Intr-o tigaie (sau cratiţă) de circa 3 I se pun arpagicul tocat, usturoiul pisat, vinul, cam 1 pahar de supă sau apă, piperul pisat mare, sare după gust şi ficăţeii opăriţi. Dacă ficatul nu este de gâscă (gras), se pun şi 1-2 linguri de ulei. Se pune apoi la fiert, întâi înăbuşit, cam 15 minute, apoi alte 15 minute, fără capac, pentru a scădea lichidul.
Tocăniţa se serveşte fierbinte, eventual cu pâine prăjită.
Pofta buna!