Tocanita de ficatei de pasare

Printeaza

Tocanita de ficatei de pasare din: ficatei, vin, arpagic, usturoi, piper, sare.

Ingrediente:Tocanita de ficatei de pasare

  • 1 /2 kg ficătei
  • 1/2 pahar vin alb
  • 10-15 bucăţi arpagic
  • 1 capatana usturoi
  • piper boabe
  • sare

 

Mod de preparare:

Ficăţeii (preferabil de gâscă, dar sunt foarte gustoşi şi cei de găină) se curăţă şi se spală, fără a-i tăia. Se pun în apă clocotită şi se ţin cam un minut (până îşi schimbă culoarea). Se scot apoi din apă şi se lasă să se scurgă într-o strecurătoare. Separat, se curăţă arpagicul (sau 2 cepe) şi se taie rondele fine, iar usturoiul se pisează ca pentru mujdei.

Intr-o tigaie (sau cratiţă) de circa 3 I se pun arpagicul tocat, usturoiul pisat, vinul, cam 1 pahar de supă sau apă, piperul pisat mare, sare după gust şi ficăţeii opăriţi. Dacă ficatul nu este de gâscă (gras), se pun şi 1-2 linguri de ulei. Se pune apoi la fiert, întâi înăbuşit, cam 15 minute, apoi alte 15 minute, fără capac, pentru a scădea lichidul.

Tocăniţa se serveşte fierbinte, eventual cu pâine prăjită.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.